Home > Articles > Παράξενα: Το καταραμένο νησί στη Νάπολη που σκοτώνει τους ιδιοκτήτες του
Φεβ/14 19

Παράξενα: Το καταραμένο νησί στη Νάπολη που σκοτώνει τους ιδιοκτήτες του

Διαβάστε την ιστορία του νησιού Gaiola που σύμφωνα με τον θρύλο, σκοτώνει τους ιδιοκτήτες του (Pics)

 

Στον κόλπο της Νάπολης βρίσκεται το μικρό νησάκι Gaiola (Isola della Gaiola).

Είναι ένα από τα πολλά μικρά νησιά που βρίσκονται στην καρδιά του ομώνυμου Underwater Park, συνολικής έκτασης 42 εκταρίων.

Το μικρό νησάκι είναι "κομμένο" στα δύο. Στο ένα από αυτά υπάρχει μια μοναχική βίλα, ενώ το δεύτερο τμήμα είναι ακατοίκητο. Μια μικρή και στενή γέφυρα που μοιάζει με τόξο συνδέει τα δύο τμήματα, που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.

 

Διαβάστε την ιστορία του νησιού Sentinel: Το πιο εχθρικό μέρος του κόσμου. Όποιος το επισκέπτεται, γυρίζει νεκρός

Στις ακτές του υπάρχουν πολλές μικρές σπηλιές. Η πρώτη ονομασία του ήταν Euplea, όνομα που πήρε από τον προστάτη της ναυσιπλοΐας, ενώ πάνω του υπήρχε ένας μικρός ναός αφιερωμένος στην Αφροδίτη.

 

 

Στο έδαφος του Gaiola υπάρχουν πολλά ερείπια από την εποχή των Ρωμαίων, ενώ ακόμα περισσότερα εντοπίζονται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, το νησί κατοικήθηκε από έναν ερημίτη γνωστό και ως "Ο μάγος".  Και κάπου εκεί ξεκινάει και ο θρύλος. Όταν πέθανε ο πρώτος κάτοικος, πέρασε στην ιδιοκτησία του συγγραφέα Norman Douglas, ο οποίος έχτισε πάνω του τη μοναδική βίλα που υπάρχει εκεί.

 

 

Με την πρώτη οπτική επαφή, μοιάζει με έναν τουριστικό παράδεισο, ωστόσο οι τοπικές δοξασίες το "βαφτίζουν" στοιχειωμένο. Η κατάρα που το συνοδεύει έχει να κάνει με τους ανεξήγητους θανάτους των ιδιοκτητών του.

Η σειρά των θανάτων ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός που ονομάζονταν Hans Braun, βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Λίγο καιρό μετά, σειρά είχε η γυναίκα του που πνίγηκε στη θάλασσα.

 

 

Επόμενος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή. Παρόμοια τύχη είχε και ο φαρμακοβιομήχανος Maurice - Yves Sandoz, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία.

Η λίστα του θανάτου των ιδιοκτητών συνεχίστηκε με τον Baron Paul Karl Langheim, ένα Γερμανό βιομήχανο, που αυτοκτόνησε μην αντέχοντας την οικονομική καταστροφή που πέρασε στο τέλος της ζωής του.

 

 

Ένας από τους ιδιοκτήτες του νησιού ήταν και ο Gianni Agnelli, επικεφαλής της Fiat. Εκείνος κατάφερε να επιζήσει.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον γιο του που αυτοκτόνησε αλλά και για τον ανιψιό του Umberto Agnelli που πέθανε από κάποια σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία μόλις 33 ετών.

 

 

Ο εγγονός ενός ακόμα ιδιοκτήτη, του πολυεκατομμυριούχου Paul Getty, απήχθη από κακοποιούς. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης ήταν ο Gianpasquale Grappone ο οποίος φυλακίστηκε όταν η ασφαλιστική εταιρεία του έπεσε έξω.

Πλέον, η βίλα είναι εγκαταλελειμμένη και αποτελεί "έκθεμα" για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε share για να μας βοηθήσετε!

Ευχαριστούμε !


Κατηγορίες: Τοπία     Top    
comments powered by Disqus
© 2012-2014 Copyright Aggoureos.com
[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button